Cum alegi cea mai buna hota de bucatarie

Iti place atmosfera unei bucatarii moderne si elegante, dar daca vrei ca aceasta sa ramana proaspata si acasa in orice moment, trebuie sa instalezi cea mai buna hota deasupra aragazului. In caz contrar, mirosurile care apar in timpul gatitului se vor amesteca in intreaga casa, prea mai putin atragator, iar daca bucataria este configurata intr-un spatiu deschis, se vor raspandi si in sufragerie.

Cu toate acestea, exista multe tipuri de hote de bucatarie, iar alegerea modelului potrivit pentru spatiul tau poate fi mai complicata decat ai crede. De aceea am alcatuit un mini ghid care va va ghida in determinarea celei mai bune hote de bucatarie.

Cum sa alegi o hota de bucatarie potrivita?

O hota buna de bucatarie trebuie sa elimine mirosurile, aburul, fumul, grasimea si alte particule din aer in timpul gatitului.
 
  • Hota trebuie aleasa in functie de dimensiunea aragazului sau a aragazului, adica trebuie sa fie cel putin la fel de lata ca suprafata de gatit.
  • Distanta dintre suprafata de gatit si hota ar trebui sa fie de aproximativ 65-75 cm, in functie de tipul de hota. Exceptie de la aceasta regula sunt hotele care pot fi incorporate in blaturile de bucatarie.
  • Un alt punct de referinta prin care poti alege cea mai buna hota este capacitatea de absorbtie. Intr-o bucatarie spatioasa, o hota cu o absorbtie de abur mai mica de 300 m³/h nu poate face fata, dar pentru o bucatarie mica sau pentru cineva care gateste putin, poate fi o alegere buna. O hota buna trebuie sa poata schimba aerul de 10 pana la 20 de ori pe ora.

evomag.ro

Cum se calculeaza capacitatea de absorbtie necesara pentru o hota de bucatarie

Formula de calcul a capacitatii minime de absorbtie necesara este:
 
Capacitate hota = (lungime x latime x inaltime bucatarie) x 10
 
De exemplu, pentru o bucatarie care are 5 metri lungime, 4 metri latime si 3 metri inaltime, cea mai buna hota trebuie sa aiba cel putin urmatoarele capacitati de absorbtie:
 
(5 x 4 x 3) x 10 = 600 m3/ora
 
De asemenea, va recomandam sa alegeti o hota cu viteza reglabila, astfel incat sa poata fi reglata in functie de mancarea pe care o pregatiti, si sa fie cat mai silentioasa, cu un nivel de zgomot in jur de 50 de decibeli.
 

Recomandari hote de bucatarie

Tipuri de hote de bucatarie

In functie de modul de functionare, exista doua tipuri de hote:
 

Hote cu evacuare 

Au un sistem de filtrare care absoarbe particulele de grasime, iar aerul cu material rezidual este expulzat in exterior prin canalele de ventilatie. Acestea trebuie instalate langa ferestre, astfel incat aerul sa poata fi expulzat.
 

Hote cu recirculare (hote fara cos)

Atrag aerul si aburul intr-un filtru de carbon, elimina mirosurile neplacute si elibereaza aer curat inapoi in bucatarie. Sunt grozave pentru apartamentele de bloc cu orificii de aerisire greu accesibile.
 
In functie de modul instalare, puteti alege din mai multe modele de hote:
 

Hote conventionale (traditionale)

Montate deasupra aragazului, pe perete sau pe o suprafata suspendata. Sunt potrivite pentru bucatariile mici.
 

Hote decorative

Hotele decorative pot fi instalate pe perete sau in mijlocul bucatariei, stil insula. Acest tip de hota vine cu o teava de evacuare si exista multe modele care pot functiona atat in ​​modul de evacuare, cat si in modul de recuperare. Modelele diverse si speciale pot fi integrate cu usurinta in orice tip de decor.
 

Hote semineu

Sunt montate pe perete si sunt disponibile intr-o varietate de modele: mantale boltite, mantale de colt, mantale drepte, conice sau rotunde, in functie de particularitatea spatiului de instalare si de preferinta.
 

Hota incorporabila

Hota incorporabila este incorporata in mobilier, economisind spatiu. Unele modele au elemente telescopice care se extind in timpul functionarii. Dintre acestea se remarca modelul de hota incorporabila Down Draft instalata pe blatul din bucatarie. Cand gatiti, hota poate fi scoasa din blat prin apasarea unui buton.
 

Te-ar mai putea interesa si

Totul despre curatarea si intretinerea aspiratorului

Particulele de praf va pot afecta sanatatea, de aceea este foarte importanta mentinerea unui mediu acasa sanatos si curat. Cel mai bun ajutor este un aspirator, care curata eficient si rapid suprafetele (parchet, gresie, covoare – acesta din urma este...

citeste mai mult
Cum alegi cel mai bun aspirator vertical

Curatarea casei poate deveni o adevarata corvoada atunci cand timpul nu este de partea ta, mai ales daca locuiesti intr-o casa mare si ai animale de companie. Dar inca o data, tehnologia moderna ajuta oamenii si usureaza activitatile in familie....

citeste mai mult
Cum alegi masina de spalat vase potrivita

Masinile de spalat vase sunt un aparat electrocasnic a carui importanta a inceput sa se contureze in Romania abia in ultimii 4-5 ani, iar preturile mari si spatiile practice reduse ale apartamentelor mai vechi sunt principalele obstacole in calea raspandirii...

1 Comments

citeste mai mult
Tot ce trebuie sa stii despre robotul de bucatarie

Un robot de bucatarie este unul dintre cele mai importante ajutoare pentru orice gospodina deoarece optimizeaza procesul de gatire si te ajuta sa faci tot ce ai de facut mai repede. Tehnologia avanseaza rapid in fiecare domeniu, cu scopul de...

citeste mai mult
Cum alegi cea mai buna hota de bucatarie

Iti place atmosfera unei bucatarii moderne si elegante, dar daca vrei ca aceasta sa ramana proaspata si acasa in orice moment, trebuie sa instalezi cea mai buna hota deasupra aragazului. In caz contrar, mirosurile care apar in timpul gatitului se...

citeste mai mult
Cum alegi cel mai bun aer conditionat portabil

Desi ne place vara cel mai mult si abia asteptam sa ne bucuram de toate activitatile unice acestui sezon, exista un lucru la care cu siguranta nu ne asteptam: supraincalzirea. In timpul vacantelor, puteti face baie in apa rece, iar...

citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.