Totul despre manichiura clasica

Manichiura si pedichiura sunt cartea de vizita a tuturor, indiferent de varsta si sex. Unghiile trebuie intotdeauna ingrijite. Deoarece mainile noastre sunt expuse tot timpul, este imperativ sa le pastram sa arate curate si fericite in orice moment! De aceea nu poti gresi niciodata cu o manichiura clasica.

Pentru manichiura si pedichiura perfecta, ai nevoie de instrumentele potrivite. Fie in salon, fie pentru uz personal, o manichiura sau pedichiura necesita instrumente. Primul pas pentru a obtine unghii perfecte este sa le curatati si sa le puneti in forma potrivita.
 
Curatenia si forma unghiilor se obtine cu ajutorul instrumentelor profesionale pentru manichiura si pedichiura, precum: foarfece pentru unghii si cuticule, pile de unghii, foarfece pentru unghii sau instrumente pentru cuticule. Pentru a colora unghiile folosim oja sau oja. Oja sau lacul de unghii este un cosmetic folosit de femei pentru a-si ingriji si infrumuseta unghiile.
 
Toate femeile folosesc oja pentru a obtine manichiura si pedichiura perfecte. Spre deosebire de gelul UV sau lacul de unghii semipermanent, oja este mai putin rezistenta. De cele mai multe ori, acesta nu este un dezavantaj, ci un avantaj, deoarece iti ofera posibilitatea de a alterna culorile si modelele.
 
In zilele noastre, sunt din ce in ce mai putine ingrediente in lacul de unghii, iar deteriorarea unghiilor este din ce in ce mai mica, iar culorile sunt si ele variate. Fie ca preferi culorile luminoase, atragatoare sau un nud cat mai natural, poti alege orice stil de unghii doresti in functie de starea ta de spirit, anotimp, nuanta pielii, vacanta, eveniment sau preferinta.
 
Chiar si cu moda recenta a ojei semipermanente sau a unghiilor cu gel, manichiura clasica are multe avantaje si beneficii.
 

Avantajele manichiurii clasice

  • Aspect natural;
  • Abilitatea de a schimba frecvent culoarea;
  • Este usor de aplicat si indepartat;
  • Se usuca fara lampa UV. Oja obisnuita se usuca atunci cand este expusa la aer;
  • Timp de uscare foarte scurt;
  • Se poate face in salon si acasa.
 

Cum se aplica si se indeparteaza oja?

Oja si lacul de unghii sunt cele mai convenabile optiuni deoarece sunt foarte usor de aplicat si se usuca atunci cand sunt expuse la aer. Trebuie doar sa dai unghiilor tale forma dorita si sa aplici oja in cate straturi vrei, in functie de intensitatea culorii. Lasati unghiile sa se usuce natural, nu folositi lampi UV.
 
Lacul de unghii poate fi indepartat cu acetona sau solventi. Atat aplicarea cat si indepartarea lacului de unghii este un proces foarte simplu si rapid.
 

Recomandari produse manichiura

Care sunt pasii pentru realizarea unei manichiuri clasice?

Etapele de productie a manichiurii clasice sunt foarte simple, nu au nevoie de multe ustensile, doar de putina indemanare. Dupa cum spuneam mai sus, nu aveti nevoie de lampi UV sau lumini LED, deoarece oja clasica se usuca atunci cand intra in contact cu aerul. Daca iti lipsesc aptitudinile in manichiura, poti opta oricand pentru serviciile unui salon, care cu siguranta te vor ajuta sa obtii o manichiura perfecta. Daca totusi preferi sa faci manichiura acasa, iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
 

Pasul 1

Indepartati stratul vechi de lac de unghii. Foloseste o discheta si acetona pentru a indeparta orice lac sau lac ramas de pe unghii. Nu aplicati niciodata un strat nou de lac de unghii peste unul vechi, deoarece nu va avea un aspect complet, ci unul ciufulit. Daca unghiile tale sunt casante si au tendinta de a se desprinde, alege un solvent fara acetona. Daca oja veche nu iti va parasi unghiile, alege un solvent pe baza de acetona care te va ajuta sa-ti cureti unghiile si sa indepartezi reziduurile vechi de lac.
 

Pasul 2

Taiati unghiile in forma dorita cu clesti speciali, taietoare de unghii sau foarfece.
 
Sfat: sterilizati in mod regulat ustensilele folosite pentru a evita infectia sau ciuperca.
 

Pasul 3

Cu ajutorul pila, taiati unghiile in forma dorita: ovala, patrata, alungita. Utilizati o pila fina, de inalta calitate, pentru a va ajuta sa taiati si sa dati unghiilor forma dorita.
 

Pasul 4

Tratati cuticulele. Taiati-le sau impingeti-le cu ajutorul unor ustensile speciale. Puteti folosi o frigarui de bambus pentru a va ajuta sa impingeti cuticulele spre baza unghiilor in cazul in care nu doriti sa le taiati. De asemenea, puteti taia pielea in acest pas.
 

kitunghii.ro

Pasul 6

Igienizati mainile si unghiile. Unghiile lungi colecteaza o multime de bacterii si murdarie sub ele. De aceea trebuie sa-ti igienizezi mainile si unghiile de fiecare data cand iti faci manichiura. Veti avea nevoie de un vas cu apa calda in care puteti adauga cateva picaturi de sapun lichid sau un amestec din cateva picaturi de suc de lamaie si un praf de sare. Puneti mainile in bol pentru cateva minute, apoi indepartati si uscati cu un prosop de bumbac.
 

Pasul 7

Aplicati oja preferata. Alege-ti culoarea preferata si picteaza de la mijlocul unghiei pana in lateral. Pentru o culoare mai intensa si mai multa rezistenta, aplicati un strat dublu de lac. Aveti grija sa aplicati oja pentru a nu trece peste unghii si sa nu va pateze pielea. Daca se intampla acest lucru, utilizati o tava de demachiere sau un betisor de urechi acoperit cu acetona sau solvent pentru a indeparta oja de pe piele.
 
Sfat: Daca doriti ca oja dvs. sa reziste mai mult, puteti aplica un strat superior conceput pentru oja obisnuita. Astfel, unghiile vor avea o stralucire mai intensa, dar si ocul va ramane mai mult timp pe unghii.
 

Pasul 8 

Aplicati ulei pentru cuticule si masati usor pielea din jurul unghiei. Produsele speciale pentru ingrijirea cuticulei au functiile de inmuiere a cuticulei, de hidratare a cuticulei si de incetinirea cresterii acesteia. O picatura de ulei pe unghie este suficienta deoarece este concentrat si foarte hidratant. Maseaza uleiul in piele si lasa-l sa actioneze timp de 5 minute inainte de a te spala pe maini cu apa calda. Daca aplicati ulei de cuticule in mod regulat, unghiile dvs. vor deveni mai puternice, mai rezistente si mai putin probabil sa se rupa sau sa se decojeasca.
 
Cu putina indemanare si instrumentele potrivite, poti crea manichiura perfecta acasa!
 

Te-ar mai putea interesa si

Descoperă cadoul perfect: Cadouri personalizate de Crăciun de la LaremaGift

Dacă ești în căutarea acelui cadou personalizat de Crăciun care să spună mai mult decât o mie de cuvinte, LaremaGift este soluția ta! La LaremaGift, înțelegem că fiecare cadou spune o poveste și reflectă legătura unică pe care o avem cu persoanele...

citeste mai mult
Care cremă de iluminare este cea mai eficientă pentru piele?

Cremele de iluminare a pielii, utilizate frecvent pentru a estompa culoarea pielii și pentru a trata diverse afecțiuni precum pete de vârstă, cicatrici de acnee sau hiperpigmentare, atrag un interes din ce în ce mai mare pentru îngrijirea pielii. Aceste...

citeste mai mult
Strălucește Natural: Secretele unui machiaj impecabil pentru un look fresh

Machiajul impecabil nu înseamnă neapărat straturi groase de produse sau un aspect exagerat. Un look fresh și natural poate să pună în valoare frumusețea ta autentică. În acest ghid, vom explora secretele unui machiaj impecabil care evidențiază trăsăturile tale într-un...

citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.